French Dutch

Informatie

De gite “La Scierie” is de vroegere woning van de zaakvoerders van de plaatselijke hout- zagerij. De naam zegt het dus zelf, “La Scierie” wat natuurlijk het Frans is voor zagerij. Na het stopzetten van het bedrijf werd de woning in 2 delen opgesplitst waar in de ene woning de eigenaars woonden en in de andere helft zoon en schoondochter.

Later is de woning volledig gerenoveerd en ingericht tot Gite. Daardoor behoud  het gebouw zijn eigen karakter en omdat het gebouwd werd in de robuuste natuursteen uit de streek is het een parel uit de omgeving. Dit is ook waardoor we gefascineerd werden en na een zoektocht van ruim 3 jaar naar dergelijk avontuur de knoop hebben doorgehakt en het pand hebben aangekocht. Mits enkele kleine aanpassingen kunnen we vrij snel onze plannen verwezenlijken. Die plannen zijn om de woning aan te passen zodat we deze kunnen verhuren voor 17 personen terwijl het voorheen aangeboden werd voor 28 tot 35 personen. Door deze aanpassing kunnen we de mensen meer comfort zoals douche op kamer, extra badkamer en ook veel meer ruimte geven.

Zelf brengen we ook vrij regelmatig onze weekends door in “La Scierie” waardoor we   juiste info kunnen geven over de streek, wandelingen en mountainbike parcours. Naast alle geschreven regels kunnen we na overleg elke formule van huren aanpassen. Vb. kinderen kunnen er perfect als extra persoon bij. Indien de woning de periode voor of na uw verblijf vrij is kom je gerust vroeger en blijf je zonder probleem tot eventueel laat in de avond ipv  s’middags te moeten vertrekken. Enz… 

Het zelf verhuren geeft ons ook de mogelijkheid de prijzen te drukken en bepaalde zaken zoals v/b huisdieren samen te bespreken. Meer info kan je op de verder op de site vinden.

ImageImageImageImage